юли 20, 2010 E.Ivanova

Pepsi пак стреля по Coca cola

Войната на двата гигиантски бранда никога не е спирала. Тя не само забавлява потребителите, но и вдъхновява стотици рекламисти по света да творят все по-добри реклами.

Вчера, Pepsi лансира римейк на своя кампания от 1995 година, която тогава разбуни духовете по време на Super Bowl и накара екипите на Coca Cola да впрегнат всичките си мозъчни клетки, за да отвърнат с нещо по-добро.

Оригиналът отпреди 15 години е дело на BBDO и е режисиран от Joe Pytka. Сюжетът е следният – двама търговски представители – на Pepsi и на Coca Cola – се засичат в крайпътна закусвалня. Сядат на няколко метра един от друг. В джубокса върви песента „Get Together“ от Youngbloods.

– „Добра песен,“ казва шофьорът на Pepsi
– „Велика песен,“ отговаря шофьорът на Coca Cola

Двамата се споглеждат, единият се приплъзва към другия и … вижте какво се случва:

Новата кампания, която стартира днес, ще бъде с почти същата сюжетна линия, само че доставчикът на Pepsi заснема със своя smartphone как „ колегата” му отпива жадно от кенчето с Pepsi Max ( защото съдържа 0 калории !! ) , след което моментално го пуска във You Tube. Като фон звучи култовото парче „Why can’t we be friends? ”. Вижте развръзката сами:

Тазгодишната кампания е съсредоточена в ниско-калоричните продукти на двете компании – Pepsi Max и Cola Diet. Според последни проучвания на Минтел продуктите се продават впеюатляващо добре, въпреки кризата. Интересно е, че Cola Diet се пие предимно от жени, а Pepsi Max от мъже. Това явление според Лорън Хобарт, главен маркетинг директор на пенливото разделение марки на PepsiCo, се обяснява с нежеланието на мъжкия пол да се асоциира с диети и да афишира пред останалите, че не е във форма. Ето нещо по темата:

Ето още няколко стари, но много любими спотове от Войната Pepsi Cola – Coca Cola:

Елина Иванова

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comment (1)

  1. jack

    Един виц за реклама

    На делова вечеря се събират шефовете на Загорка, Каменица и Шуменско.
    Шефът на Каменица поръчва Каменица.
    Шефът на Шуменско – Шуменско.
    Шефът на Загорка – Кока Кола.
    Другите го поглеждат изумени и той обяснява:
    „Щом вие няма да пиете бира, и аз няма да пия“
    🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *