May 20, 2010 princeps

Princeps Advertising – организатор на пресконференция на най-голямото ветроходно състезание в света – Tall Ship Race.

На 19.05.2010г. в София Princeps Advertising  и Sail Training International организираха официална пресконференция, на която бяха обявени детайли около предстоящото най-голямото ветроходно състезание  в света – Tall Ship Race. Между 9 май и 7 юни под мотото „Исторически морета“ по пътя на Язон и Аргонавтите от Гръцката митология ще плават между 70 и 100 големи ветрохода.

Tall Ship Race дава възможност на младите екипажи да се запознаят с техните връстници от други страни и да посетят десетки нови земи. Всяко пристанище организира програма за социални, спортни и културни събития и дейности за стажантските екипажи. В последния ден на състезанието се провежда парад на екипажите по улиците на града на последното пристанище, както и церемония по връчване на наградите.

Патрон на събитието бе лично премиерът на Република България – Бойко Борисов. Домакинството на подобно световно състезание ще повлияе изключително благотворно на яхтинга в страната ни, която до сега беше почти непозната дестинация за хората, притежаващи яхти.