ноември 27, 2011 E.Ivanova

iPod, iPad, iPhone … време е за iTV!

След като завладя целия свят с високотехнологичните си продукти, Apple сега се насочва и към телевизионната индустрия. Екипът на компанията е разработил телевизор от ново поколение, който ще може да се управлява по изключително лесен начин, дори с гласови команди. Той ще предлага и улеснена връзка с интернет, възможност за теглене на филми и различно видеосъдържание, т.е. по този начин Apple ще станат конкурент не само за производителите на телевизори, но и за платените телевизиони канали като HBO.

Както можете да предположите, телевизорът ще се синхронизира бързо и лесно с всички останили i-устройства в дома.

Apple вече патентова някои от заплануваните за използване технологии, като например използване на датчици за движение, които биха помогнали телевизорът да се управлява с обикновени жестове. Едно махване ще позволява да се отвори даден видеофайл, да се премести от папка в друга и дори да се редактира.

По неофициални данни Apple вече има договорка с японския гигант Sharp, избран за производител на бъдещите революционни телевизори, да започне производство от февруари и се очаква след средата на 2012 да се появят първите бройки на пазара.

Елина Иванова

Tagged: , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *