ноември 17, 2011 Z.Mladenova

„Бенетон“ – целувката на скандала

Рекламните кампании на „Бенетон“, известни със своята провокативнист, не за първи път стават причина за скандали и спорове.Тази седмица италианската компания изтегли свои плакати, на които световни лидери се целуват по устата.

Кампания на водещия производител на дрехи United Colors of Benetton разбуни духовете в католическия свят и предизвика възмущението на множество вярващи. На шокиращ фотомонтаж папа Бенедикт XVI целува по устните имам на египетски университет в името на „борбата срещу омразата“.

За кратко скандалният фотос с папата беше показан дори върху гигантски плакат близо до замъка Сант Анджело в Рим.

Сега от „Бенетон“ изразиха съжаление, че използването на образа на главата на Римокатолическата църква е засегнало толкова много вярващите.

“Припомняме, че смисълът на тази кампания е изключително да се бори срещу културата на омраза във всичките й форми” – подчерта „Бенетон“ в комюнике.

Италианската компания уточни, че изтегля и други шокиращи фотомонтажи с любовни целувки между френския президент Никола Саркози и германския канцлер Ангела Меркел, между израелския премиер Бенямин Нетаняху и палестинския президент Махмуд Абас и между президента на САЩ Барак Обама и китайския му колега Ху Цзинтао.

З. Младенова

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *