февруари 11, 2011 E.Ivanova

Пършевица – мандрата на звездите

Princeps krava

Случвало ли ви се е да не можете да се отървете от мелодийка или рекламна фраза, която сте чули по телевизията? Кое е първото нещо, което се сещате, когато ви заговорят за рекламите на Пършевица? Знаете ли, че една от основните задачи на музиката в рекламите е да ви накара да си я тананикате денонощно, докато работи подсъзнателно в полза на продукта?

„Пършевица – Пършевиииица, Пършевица – Пършевиииица!”

Днес реших да ви върна в не толкова далечното минало. Размишлявах над сложната тема с хубавите български реклами и за пореден път се замислих за спот, който да ми е направил впечатление в последно време. Честно казано нищо не измислих. Докато се рових из интернет пространството, попаднах на старите реклами на млечни продукти Пършевица и се сетих за симпатичните анимационни герои от „мандрата на звездите”, намираща се високо на 1300 метра надморска височина. Ето до какво води съчетанието на комичен сюжет, танцуващи хоро млекодайни животни и запомняща се неравноделна мелодия.

Ще ви припомня моя любим герой. Млечните продукти са с основен производител… КРАВИ. Тъй като те са най-познати като такива на телевизионния зрител, Пършевица решава да използва за рекламна муцуна… КРАВА. Много симпатична крава, която ентусиазирана и решена да помогне за популяризирането на млечните продукти, събрала подкрепата на околните, мляко във вимето и малко червило върху устните си, кравата бърза за кастинг. Тя не говори човешки език. Тоест говори, ако приемем, че това което чуваме, е разбираемо. То всъщност е странна комбинация между български и кравешко мучене… извинете, звучене. За улеснение на гордите й роднини, които ще я гледат по телевизията, са добавени и субтитри – на неопределим кравешки диалект, за да няма неразбрали.

Нека да си припомним и останалите сладурски анимационни герои:

Глуповатата овца:

Козата режисьор:

„Голямото черно животно”

И за финал ви поздравявам с уникалния soundtrack към рекламните клипове. За мен той е най-силно въздействащият. Трети ден си тананикам в размер 9/8.

…и да се надяваме на повече забавни и интересни реклами в България за в бъдеще.

Мариета Койнарска

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *