юни 23, 2010 E.Ivanova

Най-добрите реклами с животни

Представям ви поредната серия от класациите ни за най-добри реклами. Този път изборът ми се спира на животните. Ето ви два факта – единият е безспорен, другият определено продължава да предизвиква дебати: “Рекламите с животни работят безотказно “ срещу “Животните не трябва да се използват с рекламна цел, това е експлоатация.”

Сред рекламните специалисти от десетилетия е прието като закон, че присъствието на деца и животни в рекламите има голяма въздействена сила, особено върху жените, които често са водеща страна при подбора на покупките в семейството.

Много от големите марки дори си имат собствено рекламно лице – животно, което се е превърнало в обичан от феновете на марката символ. Предполагам на никой от вас не са чужди мармотите от рекламата на Milka, бобърът на Colgate, тигърът от спотовете на Shweppes … примерите са безброй много, а резултатите – очевидни.

Понякога животинките просто присъстват, за да предизвикат умиление у зрителите, друг път те напълно изземат човешките функции – ходят, говорят, пеят. При всички случаи обаче рекламата се възприема като предаваща позитивно послание, независимо от продукта или услугата, които пропагандира.

Компилация от реклами с животни:

3 от най-сладките животински  реклами:

Мишокът на  Nolan’s Cheddar

Ароматизатор за крака, рекламиран от четириног приятел:

Таралежът на Spontex:

Bridgestone – крещящи животни:

Пеещото куче на Volkswagen:


Надявам се, че с ваша помощ ще разширим и тази тема с любими ви реклами с животинки 🙂

Елина Иванова

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments (2)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *