април 26, 2010 E.Ivanova

Бегбеде в България!

99-francs Begbede Princeps

Здравейте, колеги, приятели! Както вече знаете, ние много рядко ( да не кажа почти никога) си позволяваме лични обръщения към вас тук в блога. Този път ще направим изключение, за да споделим с вас нашата радост.

Държим на това едновременно да ви информираме, разведряваме и забавляваме, без да ви налагаме мнение, ето защо реакциите към блога ни винаги са били изключително и само позитивни. Поради тази причина, бяхме поканени от екипа на Mtel Media Masters да се включим в техния уникален проект.

Mtel Princeps

Проектът Mtel Media Masters има за цел да отличи най-добрите журналистически практики при отразяване у нас. Конкурсът провокира журналистите към нестандартно мислене и подход, като целта е да се покаже влиянието и значимостта на телекомуникациите и новите технологии за развитието на икономиката и обществото като цяло не само в България, но и в световен мащаб.

Членове на журито са журналистите Тома Томов и Калина Андролова, медийният експерт Георги Лозанов, издателят Раймонд Вагенщайн, председателите на Съюза на българските журналисти и на Българското дружество за връзки с обществеността Милен Вълков и Милена Атанасова. Те ще определят победителите на базата на шест основни критерия за оценка – информативност, обективност, аналитичност, собствен стил, творчески подход и нестандартен подход към темата.

Освен факта, че сме поласкани от вниманието, искаме да споделим с вас и радостта си от това, че на 30 април, по време на награждаването на най-добрите ни журналисти, ще имаме възможността да се срещнем с един от най-откачените писатели на нашето съвремие. Французинът Фредерик Бегбеде ще дойде в България като специален гост на церемонията. Тук той ще отбележи 20 години от своя дебют като писател.

Бегбеде е безкрайно интересна, провокативна и креативна личност. Завършил е политически науки, маркетинг, журналистика и комуникации. Занимава се с реклама, телевизия, публицистика, литературна критика. Автор е на редица романи, преведени на 34 езика. Сред тях е и филмираният „99 франка”, който му носи световната слава. Уникална книга ( вече и филм) излезе на българския пазар със заглавие „9,99 лева”. Горещо я препоръчвам на всеки, който има дори малък интерес към рекламата.

9,99

На 30 април Фредерик ще говори за това навлизаме ли в „Прекрасният нов свят” и как технологиите го променят. По-късно вечерта, след награждаването на победителите в M-Tel Media Masters’ 2010, гостите на събитето ще имат възможността да видят откаченият писател в различно амплоа – това на DJ. Французинът ще застане зад пулта и ще миксира любими свои хитове от личната си CD колекция, която специално ще донесе в България.

Елина Иванова

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *