юли 7, 2009 E.Ivanova

Кървящ билборд шокира новозеландци

bleedingbillboardcolens2

Кървящ билборд привлече вниманието на жителите на Нова Зеландия. Идейният проект бе създаден и реализиран от COLENSO BBDO Auckland, New Zealand.

Кампанията има за цел да напомня на мотористите и шофьорите да внимават с високите скорости, особено през дъждовния сезон. Статистиката сочи, че по това време на годината, особено по време на Великденските празници, когато градчето е препълнено с туристи, инцидентите по пътищата драстично се увеличават. От градския съвет на Папакура се кълнат, че след поставянето на кървящите билборди нито един човек не е загинал.

Проектът представлява тревожна визия на малко дете, което кърви от очите, носа, ушите и устата когато завали. Ефектът на преобразяване на едно невинно свежо детско лице в жертва на катастрофа определено с стресиращ и неименуамо привлича вниманието на голяма част от населението на Папакура.

billboard996950

Слоуганът под силната визия гласи: “Дъждът променя всичко. Моля съобразявайте се с обстановката.”


Технически инсталацията е много проста. На предварително определените места върху билбордовете са заложени червени оцветители, които при наличието на дъжд започват да се разтичат на неравномерни струйки по лицето на детето. След изпичането на слънцето, малчуганът връща нормалната си красива и спокойна визия.

bleedingbillboardcolens

Създателите на проекта са чакали 3 седмици докато завали, но когато това се е случило ефектът е бил умопомрачителен. Миналата седмица тази кампания спечели бронзов лъв на световноизвестния рекламен фестивал Cannes Lions във Франция.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments (7)

 1. B. Parvanov

  Брутално!

  Колко много обичам въздействащи социални кампании.

  Дано да доживеем да имаме възможността да правим и ние такива кампании 🙂

 2. rafi

  Това ако го направят в България, дали няма да ревнат всякакви психирани обществени кръгове и Софиийска община да свали борда набързо :D. Като този на BuzzDash.

 3. В.Иванов

  Гениална идея!Самият успех на кампанията говори за това 🙂

 4. Angi

  Не бях виждала по-оригинална идея от тази.Мисля, че у нас имаме въпиюща нужда от такива билбордове, но смятам, че посланията им трябва да са още по-стряскащи.

 5. Полностью с Вами согласна, примерно неделю назад написала про этоже в своем блоге! Представляете 🙂 я хотел спросить, может ссылками обменяемся? e-mail в комментарии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *