юни 22, 2009 E.Ivanova

Иновации, вдъхновени от лошото време

Fuck the rain

В това ужасно мрачно и дъждовно (уж лятно) време, не ни остава нищо друго, освен да се опитаме да разнообразим деня си с нещо весело и креативно.

Сега ще ви покажа серия чадъри, които са едни от най-интересните, които съм срещала:

Този чадър е създаден от дизайнер на име Арт Лебедев и се продава на цена от 55$. Името на творбата е „Fuck the rain”, а идеята е да се изрази непукизма спрямо лошото време на тези, които го носят.

rain-2

Следващият шедьовър е направен първоначално с цел забавление на малчуганите, но при пускане на пазара се е оказало, че много възрастни му се радват също толкова много. Върхът на чадъра е свързан с пистолетчето, което се явява негова дръжка. Когато завали, то се пълни с вода и след броени минути престрелката с водни пистолети може да започне!

a96678_a447_gunimage0137

Нубрелла”:

Аеродинамичният вид на НУ не е единственото му предимство. Този иновативен чадър е разработен с идеята да бъде „ hands free”, т.е. за да го носите, не е нужно да го държите. Достатъчно е след разтварянето му, да го поставите на раменете си и той си остава там дори при много силни ветрове. Друго предимство на модела е, че той пази от студ, освен това е сгъваем и се отваря и затваря с две просто движения.

a96678_a447_nubrella

Вежливият чадър:

Ако не сте готов да поемете риска да извадите очите на някои от преминаващите пешеходци, този чадър е най-подходящият аксесоар за вас. Неговите краища са прибрани, а гъбовидната му форма предпазва още по-успешно от падащите капки. Градусът на сгъване на крайчетата може да се регулира в зависимост от желанието на
потребителя.

a96678_a447_polite

Ако пък ненавиждате дъжда и калните пръски от преминаващите хора и коли, следващата иновация е перфектна за вас. Гигантският чадър е забелязан за пръв път в Токио, Япония. Предполагам, че скоро ще бъде пуснат в масово производство, за да може и у нас желаещите да останат сухи по време на буря, да бъдат задоволени.

Giant Umbrella

Ето още няколко интересни творения:

Лазерни чадъри:

a96678_a447_lightbrella

Облачен чадър:

Cloud umbrella

Двоен чадър за влюбени:

umbrella for couples

Чадър медуза:

a96678_a447_inflatable

Аеродинамичен чадър “ Анти вятър“:

аеродинамичен чадър

Елина Иванова

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Comments (3)

  1. V.Lalova

    Последния чадър най-много ми хареса.Комбинацията вятър и дъжд е ужасна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *