юни 12, 2009 E.Ivanova

Сезонът на дините

Сезонът на дините (фото: Slava.bg)

Сезонът на дините (фото: Slava.bg)

Слънцето отново пече безпощадно, хората бягат при всеки удобен момент от сивото ежедневие, за да отидат на море, но и там и тук прежаднели те отново посрещнаха сезона на дините.

Нова скандална реклама на Винпром Пещера бе реализирана преди броени дни в тв пространството. Този път избраната силиконена красавица е скандалната фолкпевица Андреа.

Можете да видите новото видео тук:

Интересното в случая е, че непосредствено преди официалното излъчване на тв спота, в интернет пространството се завъртя поредният уж „случайно заснет” вайръл. В папарашкия запис не само лъсват прелестите на Андреа, но има и явна реклама на цигари „Мерилин”. Любопитно е не това, че марката се вижда ясно, не това, че в рамките на 2 минути Андреа пали цигара два пъти, а факта, че тя официално не пуши ?!

Като интересен маркетингов трик от страна на Винпрома и Мерилин, тази съвместна акция определено ще донесе дивиденти и на двете компании. Вижте и самото видео:

От „Мерилин”, както и от „Пещера” отричат да са създавали подобен вайръл, както и възможността той да е режисиран. Обясняват, че са имали изключително натоварен снимачен ден, твърде много хора са снимали с личните си телефони и фотоапарати и е напълно възможно някои да е успял да заснеме това провокативно видео и да го разпространи, разбира се без тяхното позволение. Идва ред на въпроса, защо тогава видеото се появява почти едновременно с рекламната кампания, при положение, че е заснето преди повече от месец?

Държа да ви припомня миналото лято, когато криейтив екипът на винпрома беше подбрал едрогърдестите фолкпевици Галена и Емилия за свои рекламни лица:

Разбира се няма как да пропуснем и това миналогодишно допълнение към култовата поредица на мастика Пещера:

Елина Иванова

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments (7)

 1. Марта

  Не мога да не кажа, просто не мога: Отвратително!
  Ясно, че какъвто таргета такива и рекламите, ама чак такава простотия ми идва в повечко.
  Особено пък воайорския клип, много долен трик. Да, сигурно доста хора са го видяли и са изкоментирали марката цигари и мастиката, обаче аз както и друг път съм казвала не съм на 100% съгласна, че лоша реклама няма и, че щом се говори значи целта е постигната.

 2. V.Lalova

  Чиста реклама е това с цигарите,а като се има и предвид,че „Мерилин“ са от холдинга на Винпром „Пещера“,мисля на всеки вече му е ясно.
  Ние правихме мащабната външна реклама на „Мерилин“ и „Кинг“ в началото на годината.В някоя от следващите мой теми мога да напиша повече за тази кампания.

 3. Диана Х

  Струва ми се, че прекалено неестествено държи цигарите, да не говорим, че дори изглежда незапалена! Как пък лицето на Мерилин излиза на преден план не става ясно 🙂 А на второто запалване изведнъж камерата влиза в близък план. После да говорят, че няма нищо нагласено.
  Относно рекламата – чудя се дали Грозден или това може да бие по простотия в ефира.

 4. Емо

  Според мен няма нищо нагласено, това е случаен вайръл.
  Аз не съм пушач, но изобщо не бих познал само по опаковката че това е тази марка. Андреа попринцип си се превзема, така че маниерът и с незапалената цигара е нарочно направен от нея. А тупаниците и псувните в края на клипа звучат супер автенрично, едва ли някой може да го изиграе 😉

 5. E.Ivanova

  Не само може да го изиграе, а смея да твърдя, че даже е преиграно. Вчера четох цялата история на тема заснемането на въпросния „случаен папарашки клип“, но не мога да се сетя къде. Ще го намеря и ще го публикувам тук.

  Емо, разбира се, че е нагласено, не забелязваш ли колко професионално е заснето? А супер близките кадри в началото? Относно цигарите – ако някога си виждал кутията, ще ги разпознаеш моментално, да не говорим, че в момента има супер масирана кампания на Мерилин в чалга средите – в новите им клипове, фотосесии, участия, дори днес чух, че двама от най-известните в бранша са водили събитие на Мерилин.

 6. Angi

  Ето защо в почти всеки втори чалгаджийски клип се показват точно тези две марки цигари .Явно ГОЛЕМИЯТ ПАЙНЕР има някакви специалнииииииии договорчета с холдинга Винпром „Пещера“ за т.нар. вид „product placement“ реклама.А по отношение на „папарашките“ снимки и клип на Андреа- умишлено и целенасочено нагласена сензация.

 7. Емо

  Истории в интернет колкото искаш.
  Аз си държа на мнението, все пак като се занимаваш дълго време с реклама и накрая виждаш рекламата във всичко 😉
  Нормално е русото да пуши тези цигари, след като сама ги беше представила преди известно време в Бургас на някакво шоу.

  http://frognews.bg/news_12422/Мерилин_Монро_открита_в_Бургас!/
  (сигурно за това събитие говориш)

  И колко точно професионално е било знаснето? Щото аз професионални техники изобщо не видях, но разбирасе такива не са необходими за конкретния папарашки случай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *