май 30, 2009 E.Ivanova

Диетични очила

diet_blue

Случвало ли ви се е да си говорите сами, опитвайки се безрезултатно да се спрете по пътя към хладилника в късните среднощни часове? Не яж това, не пипай онова, добре де, само малко, е какво пък като е вече 12 часа … нали от утре съм на диета! Но от утре. Или от понеделник. А най-добре от 1во число следващия месец.

Японска иноваторска фирма смята, че вече се е справила с този проблем. Отскоро на пазара са пуснати диетични очила. Как действат? Тъй като обикновено ние си визуализираме на ум храната или пък виждаме по пътя си апетитни вкусотии, мозъкът ни ни кара да изпитваме глад. С помощта на новите сини очила, това вече няма да се случва.

blueblue

Производителите обясняват, че оцветените в синьо стъкла „намаляват възбудата на мозъка“ при вида на висококалорична храна. Двете цветни сини лещи карат храната да изглежда неатрактивна, да губи своя примамлив вид и следователно да изпарява желанието за ядене. Тъй като в храните рядко се среща синият цвят, той се възприема негативно и вкусното изведнъж става отблъскващо, изглежда развалено, престояло и „странно”.

Сами можете да видите разликата с и без очила:

chicken Blue chichken

Очилата вече са пуснати в продажба в Япония и се очаква да се превърнат в най-новата мания. Производителят им Юметай за момента е лансирал продукта на цена от 20 $ и обещава да го разпространи и извън Япония, стига наистина да имат ефект.

Елина Иванова

Tagged: , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *