май 22, 2009 E.Ivanova

Най-интересните визитки

Google search Business Card

Обожавам креативния подход към света. До момента, в който не попаднах на това, което ще видите след малко, не се бях замисляла колко дреболии могат да съпътстват една нетрадиционна реклама, както и едно неконвенционално представяне на бранд пред света.

Нормално, при една работна среща или запознанство, всеки оставя на отсрещната страна своята визитна картичка. Тя е лицето ви за пред другите, с нейна помощ партньорите ви ще могат да прочетат името и компанията ви, също така ще избегнете сконфузния момент, при който някои не е чул добре или запомнил тази информация.

Интересен факт са междукултурните различия в бизнес етикета, с които е добре да се запознаете, особено ако работите с чужденци.

1.Според правилата на бизнес етикета визитните картички не трябва да се вадят направо от джоба, а е добре предварително да бъдат поставени в кутийка.

2. Никога не плъзгайте визитната си картичка по масата. Това е израз на неуважение.

3. В арабския свят подаването на визитка с лява ръка се приема за обида. Подавайте картичката с дясната си ръка или с двете, но никога само с лявата.

4. В далечния изток подаването на визитка с двете ръце се препоръчва горещо, тъй като се счита за жест, показващ респект. Освен това подаващият трябва да гледа събеседника си в очите.

5 Ако сте на преговори с повече хора, подредете техните визитните картички на масата пред вас в реда, в който са ви ги подали, или в реда, в който са седнали. Така ще ви е лесно да се обръщате с имена към тях, когато разговаряте.

6. Никога не пишете върху картичките пред хората. В някои страни това се приема за обида. Ако някой желае да ви даде координати, различни от тези на собствената му картичка, най-добре е да го попитате дали има против да ги запишете върху нея, но непременно направете това на гърба й.

Тъй като първото впечатление винаги е много важно, искам да насоча вниманието ви към някои от най-запомнящите се визитки, които съм виждала.

Manicurists Business Card

Визитка на маникюрист

Strange business card

Лична визитка

Baloon shop business card

Визитка на магазин за балони

BC

Визитка на производител на щипки

Toy car shop BC

Визитка на производител на детски играчки

Rubber band business card

Визитка на производител на гумени уплътнения

Marriage counceling business card

Визитка на брачен консултант

a364_c101

Визитка на доктор

Piano bar business card

Визитка на пианобар

Beauty saloon

Визитка на салон за красота

business-card

Визитка на производител на лего

Срещали ли сте подобни ? Ако да, предполагам ги помните и ще ги помните. И това е така, защото не скъпата хартия и лъскавият лак ще накарат хората да ви обърнат внимание, а нестандарният подход, който ще ви разграничи от всички останали.

Елина Иванова

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments (5)

  1. вера

    Двете най-най, за които аз се сещам са:
    1) визитка (лендскейп) спунктир по средата (вертикално) и дублираща се инфо от двете страни – на бракоразводен адвокат 😉
    2) отпечатана върху гума (правоъгълник) визитка, която може да се прочете, само ако материалът се опъне достатъчно. На производител на особено разтеглива гума естествено.

  2. Наитина интересни визитни картички! Виждал съм по интересни, но и тези видове са добра алтернатива. А относно бизнес етикетите при подаване на визитна картичка – не бях запознат. Благодаря ви за информацията! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *